Film “Poglavica bez plemena” nastao je kroz proces suradnje mladih stvaralaca iz Novog Sada tijekom 2005.godine. Naime, grupa amatera vodjena dobrom voljom imala je iskrenu želju da ukaže mladim generacijama i na neki nacin ponovo oživi omiljenog strip junaka Zagor Te Neja. Svojom jasnom simbolikom film je na neki nacin i slika stanja u našem društvu posljednjih godina. Država u kojoj konstantno sve više mladih odlazi u inozemstvo u potrazi za boljim životom uistinu izgleda kao poglavica koga je napustilo rodjeno pleme. Kada se u sve umiješa i novac koji je cesto faktor zavade i spoticanja medju ljudima postaje jasno zašto se film zove “Poglavica bez plemena”. Po svojim tehnickim karakteristikama film bi se mogao okarakterizirati kao niskobudžetna akciona komedija. U cjelini osmišljen i realiziran od strane amatera snimanje ovoga filma je zaista predstavljalo veliki izazov za njegove stvaraoce. Autenticna prica, atraktivne lokacije, izuzetna kostimografija, gluma i dijalozi na lokalnom ( vojvodjanskom) izgovoru su glavni atributi i specificnosti filma.
Uloge: Arsen Cengic, Josip Pejakovic, Zarko Radic, Jelisaveta Sablic, Rade Marjanovic, Nikola Kovac...
Dramska serija Osma ofanziva radjena je prema romanima Branka Copica Ne tuguj broncana strazo i Osma ofanziva. Tema joj je problem poratne obnove i izgradnja socijalistickog sistema.
zbuljat29 Jul : 12:09
hej Ronna kako je u Vodicama, ja sam se upravo vratio u Australiju sa godisnjeg u Dalmaciji, bilo je predivno i nezaboravno, i obavezno posjeti moj Zadar i naravno uzivaj u svemu tome........
fofa28 Jul : 19:58
Ma to je extra brzo, hvala do neba.
sagus28 Jul : 19:31
ako nije frka bice u toku veceri
sagus28 Jul : 19:30
fofa potrudicemo se da pronadjemo i psotavimo
fofa28 Jul : 19:20
Ljudi, kako bi bilo da nam neki vrijedni dzuboksovac nadje link da skinemo soundtrack - temu iz filma Rain man (Hans Zimmer) i to u MP3 formatu? Pa to je ludo dobra stvar, molim vas...